Zašto Somfy?

Pojmovi i činjenice

 

9 RAZLOGA ZA IZBOR

SOMFY MOTORA

 

1.   Sve Somfy motore karakteriše veoma tih rad.

To je naročito izraženo kod motora za unutrašnje zasenčivače (zavese i roloe) koji su praktično bešumni. To su motori sa oznakom Sonesse.

 

2.   Karakteriše ih veća brzina obrtanja.

Većina konkurentskih motora za roletne ima brzinu od 12 obrtaja u minuti. Somfy-jev motor Screen UP koji je predvidjen za roletne do 3m2, i skrinove i roloe skoro svih dimenzija ima 30 obrtaja u minuti. To znači da će balkonska vrata od 2m, podići za 15 sekundi, dok konkurentskim motorima treba skoro čitav minut za isti posao – taman dok zaboravite zašto ste krenuli na terasu.

 

3.   Somfy motori su izuzetno dugotrajni.

Oni imaju predvidjeni vek trajanja oko 20 godina. To je postignuto ugradnjom kvalitetnih komponenti.

Somfy motor troši manje električne energije (ima manju električnu snagu izraženu u W) u odnosu na konkurentske motore. To znači da za isto vreme rada, pri podizanju roletni ili skrinova istih težina, Somfy motori se manje greju, čime se električne komponente motora manje naprežu i samim tim su dugotrajnije.

 

4.   Izuzetno su pouzdani u ograničavanju krajnjih položaja.

Ugradnjom kvalitenih komponenti i kvalitetnih mikroprekidača u sistem ograničavanja hoda motora (definiše gornji i donji položaj), za razliku od konkurentskih motora, ne može se desiti da motor ne stane u gornjem ili donjem položaju. Zato se uz naše motore uvek slobodno mogu koristiti prekidači  tj.  ne mora da se drži dugme da bi motor pokretao roletnu, rolo ili tendu. To je i razlog, zašto se naši motori uvek preporučuju za sisteme pametnih kuća, jer većina sistema daju komandu za kretanje gore ili dole, a motori se sami isključuju kada dostignu krajnju poziciju, i tu nema greške.


 

5.   Motori sa integrisanim radio prijemnikom nemaju smetnji od drugih uređaja ili međusobno

Jedan od većih problema sa kojima se razni proizvođači susreću su smetnje u prijemu signala motora sa daljinskim upravljanjem. Konkurentskim motorima se vrlo često dešava da se motori ativiraju nekim drugim daljinskim upravljačem, ili da signal nema dovoljnu jačinu da pokrene motor, jer je tu jak signal nekog drugog uredjaja, kao što je recimo signal Orion telefonije koja radi na sličnim frenkvencijama kao i motori za roletne. Somfy motori nemaju tih problema, i sa njima nikad nema ovakvih problema, jer je frenkvencija Somfy daljinskih upravljača izuzetno precizna.

 

6.   Motori sa integrisanim radio prijemnikom imaju TRI tačke koje se memorišu.

Konkurentski motori dozvoljavalju da se roletna da komanda zatvori ili otvori. Kod Somfy motora se može memorisati i treći položaj npr. kada je roletna otvorena tek toliko da se vide svi prorezi izmedju lamela. Taj položaj se zove „Omiljeni položaj" jer ga korisnik može lako menjati prema svojim potrebama. Vrlo se lako poziva pritiskom „My" dugmeta na daljinskom upravljaču i motor automatski odlazi u taj medjupoložaj.

 

7.   Somfy ima izuzetno veliku paletu daljinskih upravljača

U ponudi su daljinski upravljači sa jednim, pet, šest ili šesnaest kanala. To su Telis 1, Telis 4, Telis 6 Chronis i Telis 16. Daljinski upavljači imaju veoma lep dizajn i priozvode se u beloj, sivoj ili crnoj boji tako da se mogu birati i prema enterijeru. Svaki upravljač ima svoj nosač, takoda može da se okači i na zid. Telis 6 Chronis u sebi ima ugradjen i tajmer, koji služi za pravljanje pet scenarija u toku dana.

 

8.   Centralna komanda za celu kuću je lako ostvariva

Postoje daljinski upravljači koji izgledaju kao prekidač, Smoove serija. Zbog velikog dometa (što karakteriše sve Somfy daljinske upravljače), oni se mogu koristiti kao zidni prekidač za pokretanje cele kuće – centralna komanda! Izlazite iz kuće, i jednim pritiskom na dugme sve roletne se spuštaju. Za ovo nije potrebna nikakva žičana instalacija i dodatna oprema, jer je u pitanju daljinski upravljač koji ima domet u celoj kući, a koji je prijavljen na sve motore.

 

9.   Somfy oprema ima sve potrebne ateste

Somfy proizvodi poseduju svu potrebnu prateću dokumetaciju u vidu atesta, da ispunjavaju sve potrebne EN standarde. Takodje, većina uputstava za upotrebu je prevedena na srpski jezik.

Ko je Somfy?

 

SOMFY je vodeća međunarodna kompanija za projektovanje, razvoj i proizvodnju elektromotora, upravljačke elektronike i senzora za tende, roletne, unutrašnje venecijanere, kapije i garažna vrata. Kompanija je osnovana početkom 1960-tih godina u malom gradiću Cluses u podnožju planine Mont Blanc u Francuskoj. Mali porodični posao izrade precizno mehaničke opreme je do danas izrastao u svetski priznatog vodećeg proizvođača.
 
SOMFY koji proizvodi visokokvalitetne proizvode, sa svojim elektromotornim sistemima i mikroupravljačkom elektronikom pruža idealna rešenja za Vaše kancelarije i stanove. Automatizacijom Vaših postojećih sistema pružamo, ne samo komfor, već i osiguravamo sigurnost Vaših prostorija, čime se ne štedi samo energija, već i Vaše vreme.
 

Međunarodna mreža
Francuski brend SOMFY ima 56 predstavništava i 26 kancelarija na pet kontinenata. Sa svojih 8 proizvodnih pogona, Somfy predstavlja efikasnu i pouzdanu proizvodnu silu. Visoko kvalitetni Somfy proizvodi zadovoljavaju potrebe 270 millijuna krajnjih korisnika i 32,000 profesionalnih partnera - instalatera širom sveta.
Pojmovi i činjenice:
 
 •      7800 zaposlenih
 •      uključujući 400 u delu za razvoj i istraživanje
 •      više od 40 novih proizvoda lansiranih 2015 g.
 •      1047 registriranih patenata
 •      32,000 profesionalnih partnera - instalatera u svijetu
 •      270 millijuna korisnika
 •      8 proizvodnih pogona
 •     

       
Somfy Expert partner je kavlifikovan stručni partner, koji garantuje profesionalnu i kvalitetnu montažu automatizovanih i motorizovanih zasenčivača.
Somfy Expert Program započeo je u novembru 2007. i sad ima već više od dvadeset Somfy Expert partnera, a u celom svetu je u tu mrežu uključeno preko 25.000 instalatera.
Bez obzira gde se nalazite možete da pronađete kvalifikovanog i profesionalnog Somfy partnera u vašoj blizini!

Partner koji deli vašu ambiciju
 "win-win" odnos u kojem svatko dobiva

"Pro" usluge vama na raspolaganju

 •      Edukacija
 •      Vodič prilikom odabira
 •      Prodajna podrška
 •      Logistika sa rokom dostave unutar 48 h

Zajedničke vrednosti
Somfy, proizvod koji vredi 

Kvalitet

 •     Izdržljivost Somfy motora testirana je u najtežim vremenskim uslovima, što čini 10 ciklusa / dan i  životni vek od 10 godina.
 •     Tokom proizvodnje pod kontrolom je 100% Somfy motora, odnosno sve šta je vezano za njihova glavna mehanička, elektromehanička i elektronska svojstva.
 •     Somfy svojim poslovnim partnerima nudi na svoje motore i automatske sisteme garanciju od 5 godina od datuma prodaje.


Inovacije

 • One su Somfy-ju apsolutni prioritet. Somfy-ju je cilj osigurati najvišu nivo bezbednosti i komfora. U svojim centrima za istraživanje, Somfy zapošljava preko 400 inženjera i tehničara i poseduje više od 280 patenata. Npr., Auto-Manu funkcija koja omogućava da korisnici preuzmu upravljanje putem automatskih funkcija, ili funkcija Snapshot, koja omogućava jednostavno formiranje scenarija. Takođe, imamo i neke "genijalne poteze" kao šta je taster «my» za trenutno postavljanje memorisanog položaja  za određenu opremu.
 • Ciljane ponude za potrebe korisnika: bezbednost, komfor i ušteda energije.

 

- io-homecontrol ®: novi standard bežične komunikacije i bezbednosti za zgrade, zajednički Somfy-ju i drugim velikim brandovima. Lako
je dostupan, nadogradiv i jednostavan za upravljanje, čak i na daljinu.
- TaHomA ® je intuitivno i za korisnika jednostavno sučelje za programiranje, upravljanje i kontrolu sve opreme u kući preko interneta putem računala, pametnog telefona, tableta ili preko novog Somfy Home Pad io.  
- Isolation Dynamics ™: roletne i ostali zasenčivači u kući deluju automatski uzajamno sa okolinom i sa svrhom uštede energije.


Usklađenost

Somfy proizvodi poštuju sve regulative ograničenja i sigurnosti prema stvarima i osobama..

Somfy predstavništvo za Srbiju

Somfy samo korak do vas

Somfy predstavništvo za Srbiju, Crnu Goru i BiH

Somborska 29
25211 Svetozar Miletić

Tel: 025/841-510 - 025/841-512
Fax: 025/841-511

E-mail: 
somfy@eunet.rs

info@somfy.co.rs

Somfy predstavništvo za Srbiju, Crnu Goru i BiH otvoreno je 2000. godine sa sedištem u Svetozaru Miletić (Sombor).
Tročlani Somfy tim zadužen je za prodaju motora i automatskih sistema za roletne, kapije i garažna vrata, tende za
terase, unutrašnje zastore, itd., za tehničku i marketinšku podršku te za istraživanje i formiranje tržišta.
Pomoću naših partnera, kupcima donosimo pouzdana, dugoročna rešenja za automatizaciju kuće kako bi im pojednostavili život.