Make the move with Somfy climate​

Sa automatizovanim rešenjima od Somfy pružate stvarne odgovore na klimatske izazove kao što su toplotni talasi i hladni dani. Podržavate svoje kupce da uštede energiju i povećaju komfor svoga stanovanja. To isto tako povećava vrednost vašeg poslovanja.
Bolja energetska efikasnost i toplotni komfor sa automatskim senčenjem prozora

Bolja energetska efikasnost i toplotni komfor sa automatskim senčenjem prozora

Pošto prozori i sunčeva svetlost koja kroz njih prolazi proizvode do 500 W energije po kvadratnom metru, oni mogu igrati važnu ulogu u energetskom bilansu zgrada. Kombinovanje motorizovanih senila sa pametnim rešenjima od Somfy efikasan je način kako:

- izolovati prozore
- koristiti energiju od sunca
- sprečiti pregrevanje unutrašnjosti

Automatski se u pravo vreme nameštaju u pravu poziciju, i kada niste kod kuće.

Kako to funkcioniše?

ZIMI:

ZIMI:

Senčenje se tokom dana automatski otvara i kuću zagreva sunčevom toplotom.
Naveče se senčenje automatski zatvara da bi se u unutrašnjosti zadržala toplota.
Sa automatizacijom senčenja potrošnja toplotne energije može se smanjiti do 30 %*.
LETI:

LETI:

U leto, kada sunce najintenzivnije sija, senčenje prozora se automatski zatvara kako bi blokiralo toplotu od sunca i održavalo kuću prijatno hladnom. Tokom toplotnih talasa u interijeru je moguće smanjiti temperaturu za 4 do 7 °C**, čime možete smanjiti potrošnju klima uređaja do 70 %* i time minimizirati svoj uticaj na životnu sredinu.

Somfy climate - serija automatizovanih rešenja namenjenih za sve vrste projekata

- od stambenih do poslovnih objekata
- od novoizgradnje do modernizacije objekata
- od jednostavne do napredne automatizacije

Automatizovana rešenja Somfy maksimalno povećavaju prednosti motorizacije kako bi se sprečilo pregrevanje i gubitak toplote.
image-visual

CHOOSE SOMFY CLIMATE SOLUTIONS

Amy® sun protect io

Amy® sun protect io

Pametni zidni prekidač sa integrisanim toplotnim senzorom koristi se za autonomnu kontrolu motorizovanog senčenja i na taj način održava kuću hladnijim tokom toplotnih talasa.
TaHoma® switch

TaHoma® switch

Pametno rešenje za domaćinstvo omogućavajući zaštitu od sunca tokom cele godine, a da prst ne morate podići, zahvaljujući unapred nameštenom scenariju ""Toplotni Komfor"" koji je pristupačan u aplikaciji TaHoma.
Animeo® suite

Animeo® suite

Intuitivan ekosisem sa pametnim funkcijama za automatizaciju sunčevog senčenja u malim i srednje velikim komercijalnim objektima.

*U poređenju sa ručnim rešenjem. Somfy simulacije napravljene su uz podršku Carbone 4. Zavisno na veličini kuće, geolokaciji, godini izgradnje, opremi prozora (roletne, žaluzine), 2021.

**Maksimalna temperatura u poređenju sa kućom koja nije opremljena senčenjem prozora. Studije TBC za Francusku građevinsku federaciju: Analiza energetske koristi roletna normativne i regulativne studije, 2010.

(Izvori se zasnivaju na podacima o rezidencijalnom tržištu)